Wie is Ed Lute?

 

Bouwjaar: 1964

 

Mijn redactionele carrière gaat van start in 1989. Voor diverse literaire uitgeverijen corrigeer en redigeer ik romans en essaybundels. Ik publiceer enkele essays en boekbesprekingen in bladen als Ons Erfdeel, Nieuw Wereldtijdschrift en Bzzletin.

 

Na mijn studie Nederlands en Engels aan De Nieuwe Lerarenopleiding D'Witte Leli begint rond 1991 mijn werkende bestaan. Enkele lang- en kortdurende dienstverbanden gaan vooraf aan mijn redacteurscarrière. In 1998 word ik officieel tekstschrijver en bladmanager bij het communicatiebureau Chapeau. Hier leer ik het vak echt goed! Twee jaar later stap ik over naar het publiekstijdschrift PC-Active, waar ik eindredacteur en enige tijd hoofdredacteur ben. Weer twee jaar later treed ik na een korte periode van zelfstandigheid in dienst bij Giarte/Digital Boardroom als senior editor. Tijdens mijn vier jaren bij deze organisatie sta ik (mede) aan de wieg van een flink aantal boekuitgaven en talloze artikelen. Regelmatig verschijnen stukken van mijn hand in tijdschriften als CFO Magazine, CIO Magazine, ManagementScope en TIEM.

 

In november 2008 richt ik OmniScript op en treed als partner toe tot Uitgeverij TIEM. Hier start ik de dienst redactionele ontzorging op en werk aan boekuitgaven - onder meer over Cloud Computing en Business Intelligence - en artikelen. Tevens vertaal ik het Engelstalige boek FruITion van Chris Potts naar het Nederlands.

 

Als in april 2010 de broekriem moet worden aangehaald, stap ik uit TIEM en richt mij volledig op OmniScript. Inmiddels ben ik alweer sinds oktober 2011 betrokken bij ICT/Magazine en ICT/Zorg als schrijver, eind- en hoofdredacteur.