Sleutel nr. 13

Wij hebben allemaal dromen. Toch?

Mijn droom is het schrijven van onsterfelijk mooie romans. Enkele pogingen hiertoe staan al op mijn harde schijf. Helaas vind ik ze vooralsnog meer mis- dan gelukt.

Van mijn laatste roman liet ik, in een vlaag van overmoed, 10 exemplaren drukken bij lulu.com. Dat was alweer drie jaar geleden. Het is dus hoog tijd dat ik het stof van de creatieve pen afblaas en hem daadwerkelijk weer ter hand neem.

Hiertoe aangespoord door een goede vriend, heb ik vorige week een tafel gekocht bij Noppes. Dit échte schrijven gaat namelijk niet lukken als ik dat aan dezelfde tafel doe waar mijn broodschrijverij tot stand komt.

Vanmorgen is de nieuwe schrijftafel bezorgd. Om hem boven in mijn werkkamer te krijgen, moet hij tijdelijk ‘ontpoot’ worden. De vriendelijke bezorger wierp een deskundige blik op de moerconstructie en zei: “Ik gok op sleuteltje 13.”

De kietelgedachte die direct bij mij opkwam: sleutel 13 opent de deur naar mijn droom. Met ingang van vandaag verklaar ik nummer 13 dan ook tot mijn geluksnummer.

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.