Wie?

OmniScript is in 2008 opgericht door Ed Lute. 

 

Zijn redactionele carrière gaat van start in 1989. "Voor diverse literaire uitgeverijen corrigeerde en redigeerde ik romans en essaybundels. Ik publiceerde enkele essays en boekbesprekingen in bladen als Ons Erfdeel, Nieuw Wereldtijdschrift en Bzzletin."

 

Na zijn studie Nederlands en Engels aan De Nieuwe Lerarenopleiding D'Witte Leli gaan enkele dienstverbanden vooraf aan zijn redacteurschap. "In 1998 werd ik officieel tekstschrijver en bladmanager bij het communicatiebureau Chapeau. Hier leerde ik het vak echt goed! Twee jaar later stapte ik over naar het publiekstijdschrift PC-Active, waar ik eindredacteur en enige tijd hoofdredacteur was."

Weer twee jaar later treedt Ed na een korte periode van zelfstandigheid in dienst bij Giarte/Digital Boardroom als senior editor. Tijdens de vier jaren dat hij werkzaam is bij deze organisatie staat hij (mede) aan de wieg van een flink aantal boekuitgaven en talloze artikelen. "Regelmatig verschenen stukken van mijn hand in tijdschriften als CFO Magazine, CIO Magazine, ManagementScope en TIEM."

 

Anderhalf jaar is hij partner bij Uitgeverij TIEM. "Hier startte ik de dienst redactionele ontzorging op en werkte aan boekuitgaven - onder meer over Cloud Computing en Business Intelligence - en artikelen. Tevens vertaalde ik het Engelstalige boek FruITion van Chris Potts naar het Nederlands."

 

In april 2010 stapt hij uit TIEM en richt zich volledig op OmniScript. "Inmiddels ben ik alweer sinds oktober 2011 betrokken bij ICT/Magazine en ICT/Zorg als schrijver, eind- en hoofdredacteur. Daarnaast lever ik content creatie voor diverse opdrachtgevers."

 

In 2012 richt Ed samen met Fred Teunissen de uitgeverij Trophonios Publishing op. Het merendeel van de uitgaven heeft een spirituele focus. Hier publiceert Ed in 2013 zijn eerste roman De vergeten muze. In 2022 verscheen zijn tweede roman De brug naar nergens.